Kids-eating-healthy

Memberikan makanan yang bernutrisi kepada anak-anak adalah amanah dan tanggungjawab. Ia merupakan sebahagian amanah dan tanggungjawab kita apabila kita dikurniakan cahaya mata.

Selain memberikan nama yang baik pada anak-anak kita, memastikan mereka mendapat ilmu yang secukupnya, kita juga perlu menjalankan amanah untuk memastikan mereka diberikan makanan yang halal dan bernutrisi.

Setiap amanah dan tanggungjawab selalunya mempunyai cabaran tersendiri. Cabaran pertama adalah datangnya dari diri kita sendiri.

Ramai ibu bapa yang tidak mempunyai informasi yang betul mengenai pemakanan.

Jadi mereka tidak mempunyai perasaan bersalah apabila memberikan kek, donat, air berkarbonat dan makanan segera yang lain kepada anak-anak mereka.

Mereka menyangka makanan yang banyak ‘refined carbohydrate’ atau ‘karbo ringkas’ adalah makanan yang baik dan selamat pada anak mereka.

Pada hal banyak kajian menunjukkan pemberian makanan berasaskan ‘karbohidrate ringkas’ ini dalam kuantiti yang banyak boleh menyebabkan anak-anak kita mengalami masalah kegemukan, lembam dalam pembelajaran, dan menjadi aktif secara keterlaluan (hyperactive). Ia juga boleh menyebabkan penyakit kronik seperti penyakit diabetes, penyakit tekanan darah tinggi, kanser, sakit jantung dan pelbagai penyakit kronik yang lain dalam masa 10-15 tahun.

Oleh itu tidak hairanlah, melalui pengalaman klinikal, ada di kalangan pesakit saya yang mempunyai tekanan darah tinggi atau kandungan gula yang tinggi, pada hal baru berusia pertengahan 20an dan berbadan kurus.

Ramai juga kanak-kanak lelaki yang berbadan obese sehingga sukar untuk dikhatankan.

Antara punca yang menyebabkan semakin banyak penyakit kronik ini di kalangan orang muda adalah disebabkan oleh pemakanan yang mereka amalkan semenjak peringkat kanak-kanak lagi.

Oleh itu, kawal dari sekarang akan pemakanan anak-anak anda !

#AafiyatLifestyle #OliveHouse #Superfood

21032705_358536594575504_7528868312740454254_n

*Set Minda Cerdas*
*(Jus Delima, Madu, PMZ)*
= RM 174.70

Tubuh Badan Yang Cergas akan secara tidak langsung menghasilkanMinda Yang Cerdas.
Anak-akan akan mudah menerima Ilmu yang diajar di sekolah dalam keadaan yang sentiasa Bersemangat serta Daya Penyerapan Ilmu akan menjadi sangat mudah.

Oleh itu, Ibu Bapa Cemerlang Sekalian harus memikirkan Langkah awal supaya Tubuh Badan Anak-anak Anda dapat menjadi Cergas.

Pembuangan Najis dan Toksik harus berlaku dengan Baik melalui Pemakan Harian dan dapat dibantu dengan Makanan Tambahan.

*Jus Delima* akan membantu fungsi ini dengan melancarkan Penghadaman Makanan dan pembuangan Najis.
Jus Delima juga mengandungi Asid Amino Perlu Histidine dan Tryptophan yang bantu beri Ketenangan Hati dan Kelapangan Minda, serta Kemudahan Menimba Ilmu di Sekolah, insyaAllah.

*Madu* dan *Pati Minyak Zaitun (PMZ)* pula mengandungi Antioksida yang pelbagai yang akan mengurangkan Kerosakan Sel oleh Oksidasi dan dapat melindungi Minda Anak-anak anda.
Kedua-duanya mengandungi Molekul yang sangat Ringkas yang dapat menembusi Salur Darah paling halus di Otak agar terhasilnya Otak yang Sihat serta juga berperanan membekalkan Tenaga kepada Anak-anak Anda.

Akhir Sekali, kelebihan *PMZ* yang tiada dalam Makanan lain ialah Omega 3 dan 6 yang Stabil.
Dua Nutrisi ini sangat Sinonim dengan Minda yang Cerdas serta Tubuh Badan yang Cergas juga.

*Dapatkan Termos Ekslusif dengan hanya RM19.90 dengan pembelian di atas*

No.4 Jalan Juruwang A U1/A, Seksyen U1,
40150 Shah Alam, Malaysia

019-273 8581 / 0126029308

Husni Resources,
No 4, Jalan Juruwang A, U1/A, Seksyen U1,
40150, Shah Alam, Selangor.

© 2018 Olive House Aafiyat.