Produk

Sari Cuka Teen Olive House

By May 16, 2017 June 1st, 2018 No Comments
SARI CUKA TIN

Berbeza dengan cuka-cuka yang telah ditapis di pasaran, Sari Cuka Teen semulajadi dibuat daripada Teen yang segar, diperah, ditanam secara organik dan Teen tesebut dibiarkan matang di dalam tong kayu bertujuan menggalakkan kualiti peragian semulajadi. Apabila ia telah matang, ia mengandungi jaringan zat yang dipanggil ‘mother’ dimana menjadi jelas apabila cecair cokelat pekat terdedah kepada cahaya.

INFORMASI MENGENAI SARI CUKA TIN

Apakah Sifat Asas ‘Mother’ ?

‘Mother’ adalah gelap, di mana mempunyai kesan keruh di dalam pembuatan Sari Cuka Teen secara semulajadi yang melibatkan sebatian di dalam buah dan kesan Teen – ‘Mother’ muncul sebagai molekul protein yang bercantum. Kemunculam ‘mother’ menunjukkan bahawa bahagian terbaik bagi Teen tidak dimusnahkan. Cuka mengandungi ‘mother’ juga mengandungi enzim dan mineral yang mana mungkin cuka lain tiada disebabkan oleh proses yang berlebihan, penapisan dan pemanasan yang berlebihan.

Kenapa Sari Cuka Teen Tidak Dipasturkan ?

Pasturasi adalah proses pemanasan yang bertujuan untuk menghapuskan bakteria punca masalah kepada cecair yang boleh diminum seperti susu, jus dan sebagainya. Walaupun begitu, proses ini juga akan memusnahkan nutrisi-nutrisi kecil dan enzim yang mungkin menjadi bahagian utama itu berguna untuk dimakan.Bagi kes Sari Cuka Teen Olive House, proses pasturasi boleh memusnahkan ‘mother’ yang merupakan penyumbang faktor kesihatan utama kepada cuka kami

Bolehkah ‘Mother’ Dimakan/Diminum ?

“Mother’ adalah bahagian yang paling berkhasiat yang terdapat di dalam Sari Cuka Teen dan sangat bagus untuk dihadam. Selalunya ‘mother’ akan berada di bahagian bawah botol. Kami menyarankan agar goncang botol perlahan-lahan untuk sebatikan mother sebelum dimakan/diminum.

Memandangkan Sari Cuka Teen Tidak Dipasturkan, Adakah ia Terlindung dari Bakteria E.coli ?

Sari Cuka Teen Olive House tidak mengandungi bakteria E.Coli kerana kandungan asid di dalam cuka berkesan membunuh 0-157 ancaman bakteria E.Coli

Perlukah Sari Cuka Teen Olive House Disejukkan

Sari Cuka Teen tidak perlu disejukkan. Kami menyarankan agar menyimpannya di tempat yang jauh dari sinaran cahaya matahari secara terus dan di tempat yang dingin.

Berapa Lamakah Jangka Hayat Sari Cuka Teen ?

FDA Menyatakan bahawa jangka hayat Sari Cuka Teen Adalah diantara 3 hingga 5 tahun selepas daripada tarikh pembotolan (tarikh seperti tertera di botol). Walau bagaimanapun, berdasarkan daripada pengalaman, Sari Cuka Teen adalah produk yang selamat, boleh digunakan dan berkesan pada satu jangka masa selagi tidak terdedah kepada sinaran cahaya matahari secara terus

Adakah Sari Cuka Teen Selamat Dimakan Ketika Mengandung ?

Sari Cuka Teen Olive House selamat dimakan ketika dan selepas mengandung untuk menyingkirkan toksik di dalam badan malah boleh membantu dengan komplikasi yang hadir ketika mengandung. Ia membantu keseimbangan dalam badan dan penghadaman. Terbaik dapatkan nasihat pakar.

Bolehkan Jika Sari Cuka Teen Diambil Terlalu Banyak ?

Tidak ada satu sukatan yang jelas sebanyak mana seseorang itu boleh/perlu ambil Sari Cuka Teen. Walaubagaimana pun, kita perlu ingat bahawa di dalam kehidupan kita perlu besederhana. Untuk sukatan yang ideal di rumah, tempat kerja, bersukan dan gym. Untuk membuat minuman kesihatan, kacau 1-2 sudu teh Cuka Teen Olive House di dalam 220ml air putih dan untuk perasa (ikut selera masing-masing) kacau 1 ke 2 Madu Asli atau 4 titik herba Stevia.

Adakah Perlu Untuk Memasukkan Madu Ke Dalam Sari Cuka Teen ?

Tidak menjadi kemestian untuk memasukkan madu kedalam koktel Sari Cuka Teen Olive House, hanya gunakan Sari Cuka Teen bersama air yang ditapis. Madu dicadangkan kerana ia telah terbukti agen bioaktif yang mengandungi vitamin dan enzim yang berguna untuk penghadaman dan metabolisma. Ia juga menambahkan kebaikan kesihatan kepada Sari Cuka Teen koktel dan untungnya, Sari Cuka Teen sendiri juga mempunyai kebaikan kesihatan walaupun tanpa madu.

Adakah Sari Cuka Teen Boleh Dimakan Secara Terus ?

Dicadangkan agar mengambil Sari Cuka Teen dicampur bersama air atau jus. Ini kerana Sari Cuka Teen bertindak seperti span, bertindak terus ke tisu badan yang boleh membuatkan anda rasa tidak selesa jika dimakan secara terus dengan menggunakan sudu sahaja.

Apakah Sebenarnya Khasiat Dalaman Dan Luaran Yang Terdapat Di Dalam Sari Cuka Teen ?

Sari Cuka Teen kaya dengan pottasium, yang mana ramai di antara kita kurang mineral yang mana akan mengganggu kita pada masa tua. Kalsium mengekalkan tisu keras kita seperti tulang, dan potasium berfungsi seperti tisu lembut yang bertindak menjaga daging dan arteri yang lembut. Buah Teen yang segar digunakan untuk membuat Sari Cuka Teen yang mana mempunyai enzim, mineral yang diperlukan seharian iaitu pottasium secara semulajadi. Selain menjadi stimulasi semulajadi untuk ketahanan badan, Sari Cuka Teen juga membersih dan mengisi semula khasiat ke dalam badan agar badan dapat sembuh sendiri. Membantu mengeluarkan toksik di dalam badan, Membantu mengembalikan keremajaan badan, Membantu meningkatkan sistem imun yang sihat, Membantu mengekalkan kulit yang sihat, Membantu mengawal berat badan, Membantu penghadaman dan asimilasi, Menyembuhkan rasa ketegangan dan sakit di bahagian anggota badan disebabkan senaman dan Menyembuhkan radang kulit.

Adakah Sari Cuka Teen Bebas Daripada Gluten ?

Ya. Sari Cuka Teen secara semulajadinya bebas daripada Gluten

Husni Resources,
No 4, Jalan Juruwang A, U1/A, Seksyen U1,
40150, Shah Alam, Selangor.

© 2018 Olive House Aafiyat.